Hlavní obsah

Top 5: Nejoblíbenější auta Donalda Trumpa

Foto: Archiv Garáž.cz

Nový americký prezident Donald Trump není jen velkohubým miliardářem, ale i člověkem, který má kladný vztah k automobilům. Pojďme se tedy podívat na pětici vozů, které má on sám ze své sbírky nejraději.

Článek

Ať už se vám to líbí či nelíbí, novým americkým prezidentem se stal Donald Trump, miliardář se schopností urazit kdykoliv kohokoliv. Zároveň se však jedná o člověka, který má rád auta. Pojďme si tedy ukázat, jakých pět vozů z jeho garáže má on sám nejraději.

Lamborghini Diablo VT

Tenhle modrý ďábel z roku 1997 je strojem, který může být nyní váš. Ačkoliv se o něm Trump mnohokrát vyjádřil velmi pochvalně a své Diablo, či lépe řečeno Diabolose, jak má napsáno na registrační značce, má vážně rád, nyní se rozhodl jej prodat. Cena tohoto dvanáctiválcového skvostu? 460.000 dolarů, tedy v přepočtu asi 11 milionů korun.

Foto: Archiv Garáž.cz

Rolls Royce Silver Cloud 1956

Donald Trump miluje opulentnost, takže co je více opulentní, než Rolls Royce? Tenhle Silver Cloud z roku 1956 byl údajně jeho vůbec prvním automobilem! Britský styl se novému americkému prezidentovi očividně velmi líbí. Tento vůz tak zůstane v Trumpově sbírce pravděpodobně navždy. Ve svém úřadě jej ovšem potřebovat nebude, s největší pravděpodobností bude stejně jako jeho předchůdci jezdit v obrněném Cadillacu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Chevrolet Camaro Indianapolis 500 Pace Car

Každý správný Američan, za kterého se Trump rozhodně považuje, potřebuje drsný muscle car, že? Není se tedy čemu divit, že v miliardářově garáži nechybí Chevrolet Camaro v otevřené variantě z roku 2011, který navíc dělal zaváděcí vůz v závodech 500 mil Indianapolis.

Foto: Archiv Garáž.cz

Rolls Royce Phantom

Vzhledem k tomu, jaké bylo Trumpovo první auto, se není čemu divit, že nyní si opět často užívá britského aristokratického výrobku, konkrétně Rolls Royce Phantomu. Tohle auto se k němu ostatně hodí - je obrovské, opulentní, přitahuje pozornost a všude je ho plno.

Foto: Archiv Garáž.cz

Mercedes McLaren SLR

Velké britsko-německé GT s kompresorem přeplňovaným osmiválcem, který káže své poselství skrze koncovky výfuku za předními koly, je dalším vozem z Trumpovy sbírky. Jak se zdá, tak patriotství tohoto pána je vidět hlavně v jeho výrocích, ale rád si užívá toho nejlepšího, co se vyrobilo ve vzdálené Evropě.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám