Hlavní obsah

Nejhorší silnice v Česku - tentokrát v libereckém kraji

Foto: Archiv Garáž.cz

Celkem 107 tisíc motoristů letos nahlásilo přes mobilní aplikaci a webovou stránku ty nejhorší silnice v republice. Nyní pak projekt Výmoly.cz vyhlásil nejhorší silnici v ČR. Tentokrát nevyhrála pražská "U Seřadiště", ale silnice na Českolipsku.

Článek

Již několikátým rokem je vyhlašována anticena "Největší díra v České republice", která se uděluje silnici v nejhorším stavu. V minulých letech dvakrát vyhrála nechvalně proslulá pražská ulice U Seřadiště, která se kvůli nedořešeným majetkovým sporům stále neopravila. Tentokrát ale "výhra" putuje na Českolipsko.

Nejhorší silnice v Česku tak pro tentokrát je ta s číslem 259 kousek od hradu Houska v Libereckém kraji. Druhá dopadla ulice Těšínská v Opavě a třetí je jiný úsek silnice 259 na českolipsku. Podle Hejtmana libereckého kraje se oprava této silnice plánuje do dvou let, přičemž zdůraznil, že nemá cenu měnit jen povrch, ale je potřeba kompletní rekonstrukce silnice včetně podloží.

Data, která řidiči nahlásí, mají k dispozici přímo správci silnic, kteří již část z nich opravili. Jen letošní rok pak motoristé nahlásili více než tisícovku nových výmolů a úseků ve špatném stavu. Podívejte se rovněž na tabulku Českého rozhlasu, která ukazuje, ve kterých krajích byli řidiči nejaktivnější.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám