Hlavní obsah

Nejroztomilejší pick-up světa je od BMW

Foto: Archiv Garáž.cz

Má krásnou dřevěnou ložnou plochu, roztomilý vzhled a mnohem silnější motor, než tohle auto obvykle bývalo. Mnozí jistě poznají, že příď tohoto pick-upu patří BMW Isetta, minivozu, který postavil zpustošené Německo zpět na kola.

Článek

BMW Isetta byl v licenci koupený italský malinkatý stroj s motorem z motorky, který měl obnovit značku BMW a díky nízké ceně mohl motorizovat válkou zbídačené Němce. V šestém dílu našeho pořadu jsme se v Isettě také projeli, podívat se na to můžete zde. Nyní se v Kanadě prodává hodně netradiční Isetta - má zářivou barvu a hlavně slušnou ložnou plochu za kabinou. Původ vozu pochází z roku 1957 a do podoby pick-upu jej přestavil německý technik, který pracoval v továrně BMW v Mnichově. S nadsázkou se tedy dá říci, že tohle auto postavili přímo lidé v BMW. Tento člověk se následně přestěhoval do Kanady a auto používal jako pracovní stroj pro svou specializovanou dílnu na Isetty.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tak jako každá Isetta, i tato má motor vzadu, celá záď, která je pod ložnou plochou, však patří z jiného německého poválečného vozu, a to dokonce z toho nejpopulárnějšího - z Brouku. O pohon se tedy stará plochá čtyřválcová šestnáctistovka spojená se čtyřstupňovým manuálem. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Samozřejmě i zde se otevírá celá příď vozu včetně volantu, na rozdíl od jiných Isett má však tato i odsazené nárazníky. Ložná plocha, která již není původní, se dá zvedat pro snadný přístup k motoru. Nyní je tento krásný kus v aukci na stránce Bring a Trailer, končí za 5 dní a zatím je nejvyšší nabídka 8.850 dolarů.

Reklama

Načítám