Hlavní obsah

Kupte si raritní britský sporťák s V10 a racčími křídly!

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud chcete jezdit opravdu něčím netradičním, nenajdete mnoho vhodnějších aut. Ručně vyráběný britský sporťák s americkým desetiválcem se totiž vyrobil v minimálním počtu kusů. Nyní je jeden na prodej!

Článek

Tohle je bojovník, tedy Fighter, Bristol Fighter. Britský výrobce Bristol má dlouhou historii ve vyrábění luxusně sportovních aut, která vydrží celý život, jsou rychlá a exkluzivní. Model Fighter patří k jedněm z posledních, údajně se vyráběl od roku 2004 do roku 2011. Vzniklo však dohromady jen minimální počet kusů, konkrétně údajně 14.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou auta, které má racčí dveře vyklápějící se vzhůru i s panelem střechy, se nachází americký desetiválec původem z Dodge Viperu, který je spojen se šestistupňovým manuálem, jako v tomto případě, anebo čtyřstupňovým automatem. Výkon tedy vozu rozhodně nechybí, má přes 500 koní. Auto na obrázku je z roku 2004 a má jít o vůbec první zákaznický vůz.

Pokud čekáte, že se jedná o sice výkonný, ale jinak pomalý stroj, jste na omylu. Oficiální maximální rychlost tohoto přísně aerodynamického vozu je 338 km/h! Na stovce je pak za 4 sekundy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tento Fighter má najeto 17000 mil, tedy asi 27000 km a přestože většinu svého života strávil v Nizozemí, prodává jej autosalon v Edinburgu ve Skotsku. Cena není malá, činí 200000 liber, v přepočtu tedy zhruba 5,7 milionu korun. Větší raritu, navíc takto rychlou, však za ty peníze budete shánět jen stěží.

Reklama

Načítám