Hlavní obsah

Kupte si nejlevnější Porsche: Říká si Nein-11 a má 1.9 TDI!

Foto: Archiv Garáž.cz

Možná to zní neuvěřitelně, ale tohle auto opravdu existuje a dokonce závodí. Jmenuje se Ferkel the Nein-11 a je vlastně takovou parodií na vše, co se okolo Porsche točí. Jeho cílem je jediné - vyhrávat vytrvalostní závody.

Článek

Na tomhle autě je plno bizarností. Jeho bodykit je parodií na stavby od RWB, pod kapotou je "matka všech motorů" 1.9 TDI, nápisy na bocích, kde obvykle bývá něco jako GT3 RS, hlásají "turbodiesel" a celé tohle auto jezdí vytrvalostní závody 24 h of Lemon, což je americké dostupné závodění, kde všechny vozy musejí stát pár korun a po sezóně je každý závodník povinen akceptovat adekvátní nabídku na odkup svého vozu od soupeřů. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A právě tohle Porsche 911, což dříve býval vrak modelového roku 1983, je nyní na prodej, přičemž majitel říká, že chce minimálně 5000 dolarů, protože 4500 dolarů stálo bezpečnostní vybavení vozu nutné pro závody. Auto je domlácené, dříve bývalo červené a zažilo toho vážně hodně, nicméně pokud toužíte po co největší kuriozitě, jste na správné adrese. Navíc při vytrvalostních závodech se dokáže Ferkel udržet na špičce, už jen proto, že nepotřebuje tak často tankovat. Nyní ale tým Hella Shitty Racing nemá pro Ferkel the Nein-11 další využití.

Foto: Archiv Garáž.cz

Údajně se jedná o dobře postavené a velmi spolehlivé auto ideální pro amatérské závody. Jen si pro něj musíte dojet až do San Francisca.

Reklama

Načítám