Hlavní obsah

Klasický muscle car jako offroad?

Foto: Archiv Garáž.cz

Pro někoho může být tohle auto vysněným veteránem a autem, které má neustále pálit pneumatiky. Jenže v Kalifornii je nyní na prodej kus, který šokuje - jedná se totiž o čtyřkolku s obrovskýma pneumatikama.

Článek

Jak již samotná karoserie napovídá, tohle je Dodge Challenger z roku 1971, jeden z nejznámějších a nejpopulárnějších muscle carů všech dob. Jenže tady z nej zbyla pouze karoserie, podvozek je úplně jiný. Jedná se o rám M1009 z vojenských strojů, který je poháněn osmiválcem o objemu 5,7 litrů. A samozřejmě roztáčí všechna čtyři kola, takže s tímhle muscle carem jen tak pneumatiky nezapálíte. Mimochodem, ty pneumatiky jsou 33 palcové BF Goodrich!

Foto: Archiv Garáž.cz

Celé auto je dělané vyloženě do terénu, takže toho zvládne opravdu hodně. A hlavně může být vaše, protože je na prodej. Prodávají ho ve Fremontu v Kalifornii, a to na inzertním serveru Craigslist. Od té doby, co se z auta stal takovýto Frankenstein, s ním bylo najeto jen 3400 mil, tedy asi 5500 km. Pokud jste dostatečně šílení a bohatí, může být Challenger 4x4 váš za 30.000 dolarů, v přepočtu zhruba 650.000 Kč bez dalších nákladů na dovoz. Jestli se ale chcete něčím odlišovat, tak tohle je ideální stroj!

Reklama

Načítám