Hlavní obsah

Nejošklivější Škoda Octavia je k mání za více než 300 000 Kč

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuning k autům patří tak nějak odjakživa, my ho moc nemusíme, ale když je funkční, tak proč ne. Tohle je ale opravdu masakr. Takhle zničit Škodu Octavii dokáže opravdu jen chorý člověk. Myslíte, že se prodá?

Článek

Na jednom slovenském bazarovém portálu jsme našli opravdu libovou Škodu Octavii na prodej. Šlo o model s dieselovým motorem o výkonu 105 koní, který má najeto 120 000 km a prodává se za cenu kolem 330 000 Kč. Nejpodstatnější na tom ale je, že prošel zásahem tunera. A to velmi odborným, který by se dal nazvat "tesco tuningem". Prostě takhle zničit relativně normální auto dokáže pouze blázen. Octavie je hodně vyvoněná především z pohledu vnějšího designu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Sice se na první pohled všechny doplňky tváří, že jsou od známé tuningové firmy Hamann, ale při pohledu z blízka to spíše vypadá, že majitel auta je koupil někde na vietnamské tržnici. Škoda Octavia má pod předním nárazníkem lízátko, na kapotě nalepené obří nasávání, jako kdyby měla minimálně 1 000 koní, na střeše velký spojler a agresivní zadní nárazník s centrálně umístěnou koncovkou výfuku. Ještě jsme zapomněli podotknout, že jde o praktickou variantu kombi.

Foto: Archiv Garáž.cz

Interiér tak hrozný není, ale i tady si majitel trošku hrál. Nezapomněl dosadit logotyp rychlého modelu RS na volant, středovou konzoli doladil novým dekorem, nad pedály umístil modré LED diodové osvícení a kde to šlo, tak nalepil nápisy tuningové firmy Hamann. U každého tuningového vozu nesmí chybět pořádná muzika, takže polovinu zavazadlového prostoru zabírá obří subwoofer s potřebným zesilovačem a elektronikou. Jedinou úpravou, kterou můžeme pochválit je použití výkonnějších brzd Brembo, i když je otázkou, jestli jde také o originál. Prostě tuhle Octavii musíte vidět, protože to je dokonalé automobilové peklo.

Reklama

Načítám