Hlavní obsah

Tuningová legenda bez tuningu: Nissan 240SX najel 1000 km!

Foto: Archiv Garáž.cz

Najít sériový, málo jetý Nissan 200SX či 240SX je dnes již vážně těžké. Jeden takový je však nyní na prodej, a to až v dalekém New Yorku. Stav i cena leendárního sporťáku vás pošlou do kolen!

Článek

Tohle auto je legenda po celém světě, třeba i se jménem Silvia. Dostupné čtyřválcové sportovní kupé s pohonem zadních kol bývá lákadlem pro tunery, driftery i požitkáře. Najít však neupravený kus je již velmi náročné. U nás se vůz prodával hlavně jako verze 200SX s dvoulitrovým turbomotorem. Tento americký kus je však varianta 240SX s atmosférickou jednotkou KA24DE o objemu 2,4 litru.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na tachometru auta pak svítí pouze 676 mil, tedy něco lehce přes 1000 km. Dokonce i takto málo jeté auto se však jedné mírné úpravě neubránilo. Ano, máme na mysli kola OZ, nicméně sériové ráfky jsou rovněž k dispozici. Tento muzeální kousek byl pošlivě opečováván dvě desetiletí, 240SX bylo totiž vyrobeno v roce 1997. Jakou byste tedy za něj očekávali cenu? Pravděpodobně astronomickou, nicméně reálná částka vás možná i tak překvapí. Není to totiž milion, ani dva. Prodejce v New Yorku si za tuhle krásku se čtyřstupňovým automatem poptává 125.000 dolarů, tedy v přepočtu asi 2.7 milionu korun. 

Nissan 200SX S13

My jsme se rovněž projeli v jednom Nissanu 200SX, kter je v naprosto sriovm stavu. Šlo však o předchoz generaci S13. Člnek si můžete přečst zde.

Reklama

Načítám