Hlavní obsah

Pontiac Aztek - Jedno z nejošklivějších aut má cool detaily

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik se jich projížděli po našich silnicích a většinou od něj lidé odvraceli zrak a křižovali se. Pontiac Aztek byl škaredý při příchodu na trh a stejně tak ošklivý je i dnes. Jenže přesto nabízel řadi zajímavostí.

Článek

V roce 2000 mělo jít o cool a výstřední stroj. Důkaz, že General Motors umí vyrobit rovněž vůz pro individualisty. Jenže většina lidí si o tomhle výtvoru jednoduše myslela, že je neskutečně ošklivý. A tak se Aztek moc neprodával. Po prvním roce na trhu musela jít cena výrazně dolů a ani tak tohle auto mnoho lidí nechtělo. Pak přišel facelift, ale ošklivost Azteku zůstala, takže se v roce 2005 s automobilovým světem rozloučil a přestal se vyrábět. Pod kapotou navíc byl slabý šestiválec se čtyřstupňovým automatem, poháněna mohla být přední či všechna kola. 

Ve výsledku se tak z Azteku stala jen podivná rarita. Chcete se však o autě dozvědět více a dokážete porozumět anglickému textu? Pak se podívejte na přiložené video, kde Doug DeMuro detailně popisuje jeden Aztek z konce výroby. Uvidíte všechny podivnosti, kterými tohle auto disponovalo!

Reklama

Načítám