Hlavní obsah

I s Nissanem můžete nyní kempovat…

Foto: Archiv Garáž.cz

Nissan vyrábí svou nevelkou dodávku již léta, až nyní se však vůz dočkal obytné varianty Camper přesně ve stylu o něco většího Volkswagenu California a Mercedesu V Marco Polo. A to hned ve dvou variantách!

Článek

Pokud jste někdy viděli Nissan NV200 naživo, možná vás překvapilo, jak je to vlastně kompaktní vůz, ačkoliv na fotkách vypadá jako dodávka velikosti podobné třeba s Renaultem Trafic. Jenže ani kompaktní rozměry neznamenají, že tohle auto nemůže sloužit jako obytňák ve stylu německé Californie či Marco Pola.

Foto: Archiv Garáž.cz

Proto se ukazuje varianta Camper, která má uvnitř spaní pro čtyři lidi, výklopnou střechu, kuchyň, lednici a další vychytávky. Nejzajímavější však je, že přijíždí hned ve dvou variantách, které se liší velikostí i pohonem.

Kratší je elektrický Nissan e-NV200 Camper. Ten má kompaktní 40 kWh baterii, která zajišťuje dojezd mezi 200 a 300 km, což právě pro tento typ auta není zrovna mnoho. Nicméně aspoň si máte během nabíjení kam lehnout.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pro větší výlety bude rozhodně lepší Nissan NV300 Camper, tedy delší varianta s klasickým motorem, v tomto případě s naftovou šestnáctistovkou. Oba vozy se představily ve Španělsku na výstavě Madrid Motor Show a jsou v atraktivním dvoubarevném provedení.

Reklama

Načítám