Hlavní obsah

Jaký bude příští VW Golf R? Měl by překonat hranici 400 koní

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za dva roky by se mohla ukázat další generace populárního Volkswagenu Golf R. Ta přinese nové technologie, jako je 48V mild hybrid. Díky těmto úpravám by měla překonat hranici 400 koní!

Článek

Na nové generaci nejsilnějšího Golfu se již usilovně pracuje, a tak prosakují první informace o tomto voze. Jürgen Stackmann, šéf prodejů a marketingu Volkswagenu, se nechal slyšet, že model R by měl jít za hranice racionality. Nikdo totiž reálně asi nepotřebuje kompaktní hatchback s výkonem přes 400 koní. Tímto tedy jasně naznačil, že doměnka o výkonu začínajícím čísilcí 4 je opodstatněná.

Podle britského Autoexpressu zase máme očekávat 48 voltovou mild hybrid technologii, podobně jako ji využívá třeba Audi SQ7. I díky tomu je daný výkon přes 400 koní pravděpodobně reálný. Navíc konkurence v podobě Focusu RS a Mercedesu AMG A45 se pravděpodobně cestou mild hybridu vydá rovněž, přičemž výkonově útočí na podobné pozice. Výkony Golfu R tak mají být podle Stackmanna z úplně nové ligy.

Co se týče běžného Golfu, máme očekávat dvoulitrový turbodiesel TDI o výkonu 136 a 204 koní. Mezi ně se pravděpodobně vměstná ještě jedna výkonová alternativa, ale to Volkswagen zatím nepotvrdil. 

Reklama

Načítám