Hlavní obsah

Nová Octavia pro rok 2020 se již testuje. Co můžeme čekat?

Foto: Archiv Garáž.cz

Na silnice již vyjely muly nové generace Škody Octavia. Tyto vozy zatím používají karoserii současného modelu, testuje se však nová mechanika a můžeme vidět, jak je vůz velmi přiblížen k zemi.

Článek

V roce 2020 má přijít čtvrtá novodobá generace českého bestselleru, Škody Octavia. Vůz se již testuje, byť ještě nemá svou vlastní karoserii, ale používá vzhled současného modelu. Co však můžeme očekávat za změny?

Foto: Archiv Garáž.cz

V prvé řadě bude mít nová Octavia pravděpodobně nižší střechu i těžiště, proto sedí prototyp tak nízko nad zemí. Očekává se rovněž, že celý vůz lehce naroste na délku a jeho hmotnost se zároveň sníží. Důležité rovněž je, že zavazadlový prostor naroste, má mít až 630 litrů.

Pod kapotou pak najdeme známé koncernové motory se základem v benzinovém litrovém tříválci. Ten doplní čtyřválcová patnáctistovka Evo a vrcholem běžné nabídky by mohl být dvoulitr z Kodiaqu. Počítá se rovněž s dvoulitrovým turbodieselem a plug-in hybridem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Otázkou tedy zůstává, zda design nové generace bude vycházet ze současného čtyřokého směru, jestli se objeví i menší naftová šestnáctistovka, jak to bude s variantama RS a Scout a co dalšího můžeme očekávat. Na odpovědi je však ještě příliš brzy.

Reklama

Načítám