Hlavní obsah

Jak indiáni vyráběli v roce 1970 Škody Octavia v Chile?

Foto: Archiv Garáž.cz

Sraz historických vozů Škoda s páteřovým rámem zahájí dnes večer zajímavá přednáška Bohuslava Čtvrtečky o tom, jaké to bylo zavádět výrobu Škody Octavia Combi v roce 1970 na okraji chilské pouště, v plechové hale s indiánskými dělníky. My vám tuto přednášku přineseme přibližně od 20:00 živě na našem youtube kanále!

Článek

O tomto víkendu se v kempu Stříbrný rybník u Hradce Králové sjedou již po 28. příznivci vozidel značky Škoda v páteřovým rámem. Sraz, který vznikl v roce 1995 s počtem 9 aut, se v průběhu let rozrostl do akce, na kterou se sjíždí okolo 180 aut nejen z Česka, ale i ze Slovenska, Polska, Maďarska, Německa a dokonce z dalekého Švédska. Na účastníky letos čeká nabitý program. V pátek bude akce zahájená přednáškou Bohuslava Čtvrtečky Kombíky z Chile aneb montáž Škodovek na okraji pouště. Tu vám v rámci youtube kanálu Garáž přineseme živě!

Foto: Archiv Garáž.cz

V sobotu se účastníci vydají na cca 80 km dlouhou trasu orientační soutěže, která je provede okolím Hradce Králové.

V sobotní podvečer je zařazeno rozloučení s Vratislavem Izachem st., který se do podvědomí fanoušků motorsportu nesmazatelně vryl nejen svým vytříbeným jízdním stylem, ale hlavně nezapomenutelnou bílou Škodou 1202 STW. Tento člen klubu nás opustil na konci roku 2017.

Foto: Archiv Garáž.cz

Večer bude poté zakončený srazovým Retrokinem, kdy se bude promítat dobový film z roku 1958 s názvem Hlavní výhra.

Neděle bude na závěr ve znamení krocení Divokého kombíka, což je vůz Škoda Octavia combi s inverzním řízením, které prověří mozkové hemisféry soutěžících.

Reklama

Načítám