Hlavní obsah

Zakryjte si oči, Rolls-Royce Cullinan je zde!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle je historicky první SUV značky Rolls-Royce. Jmenuje se Cullinan a nevíme, jak jej vnímáte vy, ale podle nás je to tedy obzvláště ošklivé auto. Jízdně však zcela jistě bude maximálně konejšit posádku.

Článek

Tohle auto se má oficiálně představit až dnes, jeho fotky však již unikly na veřejnost. Tohle je Rolls-Royce Cullinan, první SUV této značky a zároveň údajně nejluxusnější a nejdražší SUV na světě. Nám se k tomu chce subjektivně přidat ještě jeden superlativ, a to nejošklivější. Na oné první fotografii zepředu se nám proporce auta vážně nelíbí, ale třeba jsme v tom sami.

Foto: Archiv Garáž.cz

Každopádně pod kapotou očekávejte brutální dvanáctiválec o objemu 6,75 litrů a výkonu pravděpodobně přes 600 koní. Samozřejmostí je pohon všech kol, stejně jako neskutečně luxusní interiér. Uvnitř je to opět přehlídka špičkových materiálů, kůže, dřeva a hliníku. Auto však půjde naspecifikovat téměř jakkoliv, jak je u Rolls-Royce zvykem. Dozadu se nastupuje tradičními "sebevražednými" dveřmi, které se otevírají proti směru jízdy.

Bližší informace o voze přineseme až poté, co proběhne oficiální představení.

Reklama

Načítám