Hlavní obsah

Škoda Kamiq - Nové české SUV pro Čínu

Foto: Archiv Garáž.cz

Právě dnes se v Číně představilo nové levné SUV od Škodovky, které se v duchu současného názvosloví značky jmenuje Kamiq. Jedná se o vůz výhradně pro tamní trh, přičemž pod kapotu bude i atmosférický benzinový motor.

Článek

Abyste si dokázali nový model zařadit, je dobré vědět, že Kamiq je v podstatě stejně dlouhý jako Karoq, avšak je nižší a užší. Jedná se o model speciálně pro Čínský trh a zároveň o třetí SUV značky Škoda, přičemž přijde ještě minimálně jedno. Na první pohled pak lze vidět, že tohle má být levná alternativa Karoqu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vůz měřící téměř 4,4 metru přijíždí s atmosférickou benzinovou patnáctistovkou o výkonu 110 koní a točivém momentu 150 N.m, přičemž tato jednotka je spojena se šestistupňovým automatem. Zní to jako archaická, ale dost možná dosti spolehlivá kombinace.

Foto: Archiv Garáž.cz

Kamiq se snaží trefit do vkusu čínských zákazníků, takže má výrazné pochromování vnějších partií a dokonce rozumí čínským dialektům, aby mohli lidé zadávat pokyny hlasem. Čínský trh patří k největším na světě a loni zde Škoda prodala čtvrtinu celkově prodaných aut. Do roku 2020 je cílem 600.000 aut pro Čínu ročně.

Reklama

Načítám