Hlavní obsah

Škoda připravuje třetí SUV. Prodávat se bude jen v Číně

Foto: Archiv Garáž.cz

Už příští týden se otevřou brány Autosalónu v Pekingu a hlavním tahákem stánku značky Škoda bude nové SUV. Třetí model této značky však do Evropy ani Čech nezamíří, bude se vyrábět a prodávat pouze pro čínské zákazníky.

Článek

Divíte se, proč není nové SUV prezentováno i u nás. Je to jednoduché, Čína je pro automobilku Škoda největším trhem, v loňském roce tam zvýšila počet dodávek (prodej) o 2,5% na 325 tisíc kusů a navíc, při státní návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice podepsali dohodu, která obsahuje investiční pětiletý plán ve výši přes dvě miliardy EUR. Cílem je rozšíření modelových řad, například o několik SUV a vozy s alternativními pohony. I proto bude na autosalónu v Pekingu prezentován nový SUV model pouze pro Čínu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Zatím k vozu nejsou známy žádné bližší technické informace a můžeme číst pouze z přiložených skic. Designově zvenku vypadá, jako atraktivnější Kodiaq s karosérií kupé. Minimálně zadní část se mu hodně podobá. Předek je však úplně jiný. Má tradiční robustní masku chladiče Škoda, na kterou přímo navazují hlavní světlomety. Ty však nejsou dvojité, jak je typické pro obě SUV Karoq a Kodiaq. Velikostně lze říci, že bude někde mezi těmito dvěma modely, protože automobilka ho označuje za městské SUV. Pod kapotou asi můžeme očekávat standardní přeplňované zážehové jednotky a otázkou zůstává, jestli bude mít pohon všech čtyř kol. Na autě ale neschází důležité oplastování celé karosérie, které má odkazovat na terénní auta.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ještě jsme se nezmínili o interiéru. Ten vypadá hodně dobře a je ještě jednodušší a strozejší, než u evropských verzí SUV Škoda. Vypadá to pěkně a pod velkým dotykovým displejem jsou pouze tři otočné ovladače klimatizace. Přístrojový štít je naopak pouze analogový s dvojicí tubusů. Zbytek už jsou pouze čisté plochy. Uvidíme jaká bude realita. Na skicách vypadá nové SUV už celkem reálně, takže je možné, že se na autosalónu objeví již sériová verze tohoto nového SUV. 

Reklama

Načítám