Hlavní obsah

Volkswagen reaguje na nový šestiválec Mercedesu třídy X

Foto: Archiv Garáž.cz

Zatímco doposud mohl mít nejvýkonnější Volkswagen Amarok výkon 225 koní, nyní třílitrový naftový šestiválec posiluje, a to až na 258 koní. Volkswagen tak reaguje na příchod šestiválcové varianty Mercedesu třídy X.

Článek

Mercedes nedávno oznámil, že jeho pick-up třídy X konečně dostane šestiválcový turbodiesel. Jedná se o jednotku 3.0 V6 s výkonem 258 koní a točivým momentem 550 N.m. Jediným dalším evropským pick-upem s podobným motorem byl Volkswagen Amarok, který v rámci faceliftu přešel z dýchavičných čtyřválců výhradně na třílitrové šestiválcové TDI.

Nyní se však Volkswagen rozhodnul reagovat právě na nově příchozí Mercedes. Ten měl totiž více výkonu, protože Amarok nabízel maximálně 225 koní. Jenže to se mění a nyní má Volkswagen totožných 258 koní (190 kW), ale točivý moment již 580 N.m. To však není vše. Volkswagen totiž disponuje finkcí overboost na rových 200 kW (272 koní). 

Tato jednotka je standrdně spojena se stálým pohonem všech kol 4MOTION a osmistupňovým automatem. Maximální točivý moment je pak dostupný již od 1400 otáček. Díky tomu by Mercedes a tento Amarok měli společně býti těmi nejrychlejšími evropskými pick-upy. Dodejme ještě, že šestiválcové třílitrové turbodiesely nabízejí i některé americké stroje, namátkou třeba Dodge RAM. 

Posílený Amarok bude k dispozici rovněž v nové exkluzivnější variantě Aventura, která přijíždí kupříkladu ve zlaté barvě a na dvacetipalcových kolech.

Reklama

Načítám