Hlavní obsah

VW Grand Lavida Plus: Čínská novinka na platformě MQB

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle je nový Volkswagen Grand Lavida Plus určený pro čínský trh a jak můžete vidět, jeho příď již navazuje na nový Arteon a Touareg. Na rozdíl od běžné Grand Lavidy pak varianta Plus stojí na moderní platformě MQB.

Článek

Světovou premiéru si tohle auto odbude na autosalonu v Pekingu ještě tento měsíc. Jedná se o Volkswagen Grand Lavida Plus kombi a jde o novou generaci v Číně populární Grand Lavidy, která se tam bude prodávat i nadále, po boku novinky. V čem tedy tkví ono "Plus" tohoto vozu?

Foto: Archiv Garáž.cz

V prvé řadě jde o design. Maska plynule navazující na čelní světlomety je typickým prvkem nových Volkswagenů, Grand Lavida Plus ji tedy dostává po Arteonu a Touaregu. Zároveň je vůz ve všech ohledech větší, než předchůdce - na délku dokonce o 10 cm. Hlavně však již stojí na platformě MQB.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou se mohou objevit tři benzinové čtyřválcové motory. Základem je nová atmosférická patnáctistovka o výkonu 116 koní. Vedle ní stojí stejně silná přeplňovaná dvanáctistovka. Vrcholem pak je čtrnáctistovka o výkonu 150 koní. K dispozici jsou dvě převodovky - pětistupňový manuál či šestistupňový automat. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Cena novinky bude o něci vyšší, než u předchůdce, který začíná na zhruba 100.000 yuanech, což je v přepočtu asi 325.000 Kč. Očekávejte tady něco kolo 360.000 Kč. S dovozem do Evropy se však u tohoto vozu nepočítá.

Zdroj: carnewschina.com

Reklama

Načítám