Hlavní obsah

BMW M2 vs. M3 - jak velký je mezi nimi rozdíl v rychlosti?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprodávanější BMW M je v současné době M2. Jenže o kolik rychlosti přijdete, když dáte M dvojce přednost před M3? To se podívejte na následujícím videu. M2 má lepší start, ale pak se projeví vyšší výkon většího modelu.

Článek

Papírově nejsou, alespoň při zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině, mezi BMW M2 a M3 velké rozdíly. S dvouspojkovou převodovkou to M3 zvládne za 4,1 sekundy, zatímco M2 potřebuje 4,3 sekundy, manuál je v obou případech o 0,2 sekundy pomalejší. Jenže život není o zrychlení na stovku, ale pokračuje to i dál. Takže jak velký rozdíl mezi těmito auty ve sprintu je? Ještě dodejme, že M3 má výkon 431 koní a točivý moment 550 N.m, zatímco menší vůz si musí vystačit s 370 koňmi a 465 N.m. M2 je navíc o několik desítek kilogramů lehčí. Jenže tady je BMW M3 v silnější variantě Competition se 450 koňmi. Podívejte se tedy, jak to dopadlo! Z místa startovaly oba vozy na launch control.

Reklama

Načítám