Hlavní obsah

Supersport od Ferrari je na prodej za více než 105 milionů

Foto: Archiv Garáž.cz

Ferrari má ve své historii mnoho legendárních supersportů, ale model F50 je známý mladší skupině automobilových nadšenců. Pro nás je to modla, možná ještě větší než F40. Tenhle kousek je ale exkluzivní.

Článek

Proč je pro nás F50 zajímavější než F40? Především díky motoru, protože mladší supersport má před zadní nápravou uložen fantastický atmosférický dvanáctiválec s výkonem 520 koní. Tenhle supersport ukazuje, co miloval Enzo Ferrari, samotný zakladatel automobilky. Prostě pro něj byl nejdůležitější motor a to v případě F50 platí stoprocentně. Závodní jednotka točí 8 500 otáček, je propojena se šestistupňovou manuální převodovkou a veškerý výkon putuje na zadní kola. F50 je navíc roadster, protože má pevnou sundavací část střechy. Mimochodem auto z roku 1995 dokázalo zrychlit na stovku za 3,8 sekundy a maximálně jede 325 km/h. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V Americe je teď na prodej jeden z 349 vyrobených kusů. Vlastně je to dost vzácný model, protože do Ameriky šlo pouze 55 kusů F50 a navíc pouze dvě jsou v této barvě Nero Daytona. Navíc má prodávaný kousek hodně málo najeto. Na tachometru je hodnota 4 801 mil. Nicméně už teď vám musí být jasné, že za tuhle karbonovou krásku chce majitel obrovskou sumu peněz. V inzerátu je jasně stanoveno 5 milionů dolarů. Takže pokud máte na účtě zbytečných 105 milionů, může být tohle auto vaše. 

Reklama

Načítám