Hlavní obsah

SuperSUV s motorem Ferrari - Maserati Levante Trofeo!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod kapotu nejostřejšího SUV od Maserati se nastěhoval motor původem z Ferrari California Turbo. Díky přeplňovanému osmiválci tak tento mastodont zdolá hranici 300 km/h!

Článek

Další novinkou z autosalonu v New Yorku je nejostřejší verze SUV od Maserati, model Levante Trofeo. Tohle auto si vzalo na mušku Porsche Cayenne Turbo a na pomoc si přizvalo techniky Ferrari, kteří pod kapotu dali motor z roadsteru California T. Dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 3.8 litrů má výkon 590 koní a točivý moment 730 N.m. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Díky tomu se rozložitý vůz rozjede na stovku za 3.9 sekundy a maximální rychlost činí přesně 300 km/h. To jsou podobné hodnoty jako má další italské SuperSUV, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Dále očekávejte hmotnost lehce přes 2,1 tuny a brzdnou dráhu ze 100 km/h v délce pouhých 34,5 metrů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Levante Trofeo vsadilo i na úpravy vzhledu. Auto je tak nyní působivěnšjí na pohled díky novému bodykitu a 22 palcovým kolům. Nechybí karbonové doplňky či plně diodové čelní světomety. Nás ale stejně nejvíce zajímá, jak tohle auto jezdí. Klasické Levante se zatím v Evropě příliš neprodává, proto bylo nedávno zlevněno.

Reklama

Načítám