Hlavní obsah

Spy photo: BMW Z4 vyfoceno se svým sourozencem Toyotou Supra

Foto: Archiv Garáž.cz

O Toyotě Supra jsme vám toho napsali docela hodně. Známe motory, výkon i koncepci spřízněnou s BMW Z4. A právě na tento roadster se pojďme zaměřit nyní, vyfocen byl totiž přímo při testech na sněhu.

Článek

Pro mnohé to může být podivuhodné spojení, ale vlastně je to vcelku logické. Toyota s BMW spolupracuje již nějaký ten pátek, zejména v oblasti motorů. Nyní se však spolupráce prohlubuje i na sportovní modely. Budoucí Toyota Supra je tedy blízkým příbuzným BMW Z4, které se možná přejmenuje na Z5. Původní Supra bylo zadokolkové kupé s řadovým šestiválcem. Takovýto motor již nyní japonská značka nevyrábí, BMW však ano, i proto je tohle spojení nabíledni.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jak již víme, Supra tedy dostane třílitrový šestiválec o výkonu zhruba 340 koní, který bude spojen s osmistupňovým automatem ZF. Má se jednat o menší auto, než dříve. Celkově se tedy charakter posune od vozů kategorie GT směrem k obratným sporťákům. Supra bude rovněž ostřejší než otevřené BMW, navíc dostane pevnou střechu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nové BMW Z4 si zachová atraktivní linie i rozměry současné generace. Ostatně na těchto fotografiích, které zveřejnil sever Motor1.com, to lze jasně vidět. Pod kapotou očekávejte dvoulitrový čtyřválec a třílitrový šestiválec, stejně jako v Supře. Pevná plátěná střecha pak ustoupila lehčí a jednodušší plátěné. Sériové BMW Z4 bychom měli vidět již nyní v létě, na Supru si pak nejspíše počkáme do dalšího roku. Zatím byla představena jen závodní varianta.

Reklama

Načítám