Hlavní obsah

Lamborghini Urus vstupuje na český trh. Cena?

Foto: Archiv Garáž.cz

Právě dnes se konala česká premiéra nového "supersportovního SUV" Lamborghini Urus. Nepřehlédnutelný osmiválcový gigant je prodejně úspěšný již nyní, zájemci o něj by tedy měli navštívit showroom Lamborghini co nejdříve.

Článek

V prostorách jediného českého showroomu Lamborghini na pražském Smíchově dnes probíhalo první seznámení s novým SUV značky, Lamborghini Urus. Jedná se o nejrychlejší a nejsportovnější podobný vůz na trhu, na stovku se díky 650 koním z přeplňovaného osmiválce dostane za 3.6 sekund, maximální rychlost činí 306 km/h a ze stovky vůz zpomalí na nulu na pouhých 33 metrech. Unikátní je pak auto nejen svým výkonem, ale kupříkladu i obutím. Tento konkrétní kus jezdí na pneumatikách 325/30 R23 vzadu.

Zároveň jde o jedno z nejdražších podobných vozů na trhu, základní cena činí 171.429 eur bez DPH, tedy v přepočtu zhruba 4,3 milionu korun bez daně. Popravdě se ale není čemu divit. Naživo je vzhled jinak obrovského vozu velmi výrazný, zejména ve žluté barvě Giallo Auge. Celá řada příplatků pak může finální cenu vyšrouboval ještě o hodně výše. Kupříkladu audiosystém Bang & Olufsen stojí 5000 eur bez DPH. Na tomto konkrétním autě nás dále zaujalo kupříkladu tažné zařízení. Je jasné, že s tímto SUV budete moci tahat třeba vlek s koňmi.

O auto je již nyní velký zájem, objednáno je v Česku již 40 automobilů a první várka je tedy pravděpodobně vyprodána.

Reklama

Načítám