Hlavní obsah

Nejluxusnější americké auto

Foto: Archiv Garáž.cz

Má slavné jméno, impozantní vzhled a nabízí slušnou míru luxusu. Desátá generace Lincolnu Continental se začala prodávat minulý rok a lidé ji přijali vřele, přesto jí nyní hrozí, že bude tou poslední.

Článek

Lincoln Continental je pojem. Vždyť první auto tohoto jména vyjelo na silnice již v roce 1939! A nyní je na trhu desátá generace, která přišla na trh v roce 2017 a vrátila do prodeje velké americké luxusní sedany. Tohle auto napravuje mnoho chyb svého předchůdce, modelu Town Car, techniku má pak od Fordu.

Nyní se ale nesou zvěsti ze zdrojů blízkých automobilce, že vedení Fordu luxusní Continental zařízne ke konci plánovaného životního cyklu a nedá mu žádného nástupce. To je přeci jen dosti překvapivé, protože za pouhé první tři měsíce ve výrobě se našlo 40.000 vážných zájemců o vůz. Lincoln Continental rovněž uspěl v anketě Consumer Reports jakožto jeden z nejvíce uspokojujících nových vozů na americkém trhu. Konkurenční Cadillac CT6 se pak navíc prodává hůře, takže by to bylo vážně překvapující rozhodnutí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud byste čekali, že luxusní americká limuzína má pod kapotou osmiválec, budete v tomto případě zklamáni. K pohonu slouží výhradně benzinové šestiválce, a to o objemu 2.7, 3.0 a 3.7 litru, přičemž dva menší motory jsou přeplňovany turbodmychadlem a spadají do řady motorů Ecoboost. Poháněna jsou všechna čtyři kola, přičemž platforma je spřízněna s Fordem Mondeo. Facelift vozu je prý plánován na rok 2022.

Reklama

Načítám