Hlavní obsah

Chcete Polestar 1 od Volva? Zarezervujte si jej za 50.000 Kč

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoce výkonné hybridní kupé Polestar 1 se zákazníkům očividně zalíbilo, údajně projevilo zájem koupit jej již 7000 lidí. Automobilka tedy nyní nabídla možnost zarezervovat si vůz, a to za 2500 dolarů.

Článek

Nová švédská značka Polestar, která má být sportovní odnoží Volva, zatím ukázala jen jeden model, a to ještě ve formě konceptu. Přesto se lidé údajně mohou utlouci, aby tohle auto měli. A to až do té míry, že automobilka nyní vyhlásila, aby vážní zájemci složili zálohu, a to v přepočtu okolo 50.000 Kč.

Není se čemu divit, tohle hladce střižené hybridní kupé bude zcela jistě nabízet prvotřídní dynamiku. Má totiž výkon 600 koní a točivý moment 1000 N.m, což jsou hodnoty blízké dvanáctiválcovým AMG, ale v tomto případě se jedná o hybrid se dvěma elektromotory. Dynamika tedy nejspíše bude ohromující. 

Možnost objednat si vůz je nyní v 15 evropských zemích, stejně jako v Číně, USA a Kanadě. Česká republika mezi nimi údajně ještě není. Zájem zatím projevilo kolo 7000 lidí. Nás ale hodně zajímá, jak se bude sériový vůz chovat.

Reklama

Načítám