Hlavní obsah

Nový Citroen C4 Cactus se zaměří na komfort

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka Citroen na konci loňského roku ukázala inovovaný model C4 Cactus, který si svou výstvní premiéru odbyl na autosalónu v Ženevě. Nyní přichází na český trh a měl by se více soustřid na komfort cestujících.

Článek

Pohled na nový nebo chcete-li spíše faceliftovaný model C4 Cactus nás trošku zklamal. Jeho unikátní vizáž s výrazným oplastováním na bocích zvaném Airbump se nám docela líbila, stejně jako zbytek jedinečného exteriéru. Po faceliftu právě o specifické oplastování přišel. Jeho menší a užší část se přesunula do spodní části boků, stejně tak se protáhly zadní světlomety, které nyní zasahují do pátých dveří a přední část kopíruje nově představenou C3 s úzkými světlomety, které navazují na úzkou a podlouhlou masku chladiče. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Vzhledem k současnému sjednocování vzhledu předních částí to není nic překvapivého. Důležitější je úprava podvozku a speciálního pérování, které by mělo přispět k výrazně většímu komfortu, stejně jako sedalda pro cestující vpředu. Nový C4 Cactus využívá program Citroën Advanced Comfort® a poprvé představuje nové odpružení podvozku s progresivními kapalinovými tlumiči - Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC. Ve světové premiéře se u něj objevují sedadla Advanced Comfort z pěny s vysokou hustotou, kterou zákazníci ocení na krátkých i dlouhých cestách.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pro Českou republiku jsou připraveny dvě 2 úrovně výbavy a 3 motorizace. Výbava FEEL má všechny důležité bezpečnostní asistenty, manuální klimatizaci, audiosystém, přední mlhová světla, pomoc při rozjezdu do svahu, zadní parkovací asistent, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, tempomat a omezovač rychlosti, dotykový 7“ displej, airbag spolujezdce ve střeše, ocelové disky kol 16“, kožený volant, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka a elektricky ovládaná okna předních dveří. Ve standardu je nemetalický lak Hnědá Olive Brown a ozdobné dekory. Takto vybavený vůz začíná v akční nabídce na  ceně 349 900 Kč pro motorizaci 1.2 PureTech 110 MAN. Při využití exkluzivního financování Citroen Privilege je tato cena ještě o 10 000 Kč nižší. Na vůz platí rozšířená 5letá záruka.

Foto: Archiv Garáž.cz

V příplatkové výbavě je výrazně zvýhodněn Paket Bezpečnost, který zahrnuje varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, systém rozpoznávání dopravních značek, Active Safety Brake, Driver Attention Alert, automatickou klimatizaci, samočinné rozsvěcení světel, automatické stěrače a automatickou clonu u zpětného zrcátka a to vše za příplatek jen 15 000 Kč! Vyšší úroveň výbavy SHINE přidává k výbavě FEEL již zmíněný Paket Bezpečnost + Paket Automatic, hliníková kola 16“ a integrovaný navigační systém Citroen Connect Nav. V benzínové verzi tento bohatě vybavený vůz startuje na  ceně 399 900 Kč. Z příplatkové výbavy lze pořídit například Grip Control za 20 000 Kč, vyhřívaná sedadla za 7 000 Kč nebo panoramatické střešní okno za 19 000 Kč.

Reklama

Načítám