Hlavní obsah

Hyundai už se naváží i do Tesly a Elona Muska

 

Pro nás v České republice nic nového. Hyundai se tady téměř denně naváží do české automobilky Škoda a neustále zesměšňuje svého konkurenta. Teď si evropský Hyundai vzal na paškál americkou Teslu a jejího zakladatele Elona Muska.

Článek

Tentokrát však nejde o arogantní napadání jako u nás v České republice, ale spíše takové úsměvné rýpnutí do Elona Muska a jeho Tesly. Stalo se tak na autosalónu v Ženevě, kde automobilka Hyundai představovala svůj nový elektromobil Kona. Jde o kompaktní SUV, které už s konvenčním spalovacím motorem jezdí po evropských silnicích a zanedloho se k němu přidá i další elektrická verze. 

Kona Electric se bude nabízet ve dvou variantách ECO a Power s tím, že ta silnější má výkon 204 koní a dojezd nějakých 480 kilometrů, ještě tedy měřením podle staré metodiky. Vypadá úplně stejně jako model s běžným motorem, jen má přepracovanou masku chladiče, kvůli zásuvce na dobíjení a vylepšený interiér. 

Foto: Archiv Garáž.cz

No a na jednom z pavilónů výstaviště v Ženevě se objevil bilboard právě s Hyundaiem Kona Electric, na kterém je vzkaz pro Elona Muska, že teď je na řadě on, protože Tesla takový kompaktní crossover nenabízí. A není to poprvé, co některá automobilka naráží na Teslu a Elona Muska. Před nedávnem podobný bilboard připravila automobilka Audi v Berlíně, kde ukázala svůj koncept E-Tron Sportback, u kterého byl text MUSK-HAVE. 

Reklama

Načítám