Hlavní obsah

V Ženevě nebude na co koukat, poděkujte hnutí MeToo

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokračuje to jako mor, který odstartoval v Americe a brzy zahltil celý svět. Kvůli jednomu hollywoodskému producentovi jsme přišli o grid girls u F1 a teď ještě přijdeme o modelky z autosalónů, které byly příjemným zpestřením jinak "fádní" akce.

Článek

Ano, je potřeba držet krok s dobou a přizpůsobit se většině, protože co kdyby nás někdo nařknul z toho, že holky u aut jsou pouze sexuálním objektem pro potěšení chlapů. Ono to tak vždycky bylo, je a také stále bude, protože takhle to nějak zařídila příroda, takže všichni muži když vidí hezkou holku, tak se za ní otočí. Není na tom nic špatného, nic zvláštního, ani pobuřujícího, prostě je to příroda. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V případě autosalónů měly ženy různé pozice. U nových modelů stály modelky, které měly zařídit zvýšení atraktivnosti vozu a také přitáhnutí pozornosti návštěvníků. U stolků a recepcí stánků pak byly hostesky, které měly za úkol informovat novináře či návštěvníky o programu na stánku, o vystavených modelech nebo předávat informační materiály. 

Letošní rok tak bude přelomový, protože některé automobilky uvažují o úplném vyřazení modelek ze stánku. Například automobilka Nissan, která je nahradí produktovými odborníky. K tomuto kroku se přidá také Toyota, která skoncuje s modelkami na svém stánku. Alfa Romeo, Jeep a Maserati naopak přidá zástupce mužského pohlaví, aby byli genderově vyrovnaní. Mimochodem značky Alfa Romeo, Jeep a Fiat byly vyhlášeny nejkrásnějšími modelkami, které často pocházely z České repbuliky. Byly nejvíce focenými stánky s největší návštěvností. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Stejně tak Peugeot a Renault vymění modelky za produktové odborníky. Většina značek se totiž bojí reakcí hnutí MeToo, takže radši modelky ze svého stánku stáhnou. Když tak na to koukám, už abychom tady měli roboty, kteří na stánku nahradí všechny živé bytosti. Mohli by mít univerzální vzhled, ze kterého nebude poznat pohlaví a všichni budeme na světě strašně šťastni. Ať žije celosvětová korektnost!

Reklama

Načítám