Hlavní obsah

Kupte si supersporty, které vlastnily rockové hvězdy

Foto: Archiv Garáž.cz

A je to tady zase. Do aukce jdou legendární sportovní auta, které vlastnily světoznáme rockové hvězdy. Jejich ceny jsou astronomické, ale mají velký potenciál ještě dále růst. Dvě Lamborghini a jedno Ferrari můžou být vaše.

Článek

Společnost Bonhams připravuje na 18 března aukci legendráních aut i supersportů. Aukce proběhne na tradičním Goodwood Members meeting v anglickém Sussexu. V nabídce zhruba 80 aut se nacházejí tři zajímavé položky. Tři auta, jejichž majitely jsou známé hudební celebrity. Prvním z nich je rychlé velké GT od Lamborghini. Model 400 GT totiž vlastnil člen legendární kapely Beatles Paul McCartney. Očekává se, že jeho Lamborghini by mohlo být vydraženo za 12 až 14 000 000 Kč. Lamborghini 400 GT bylo vyrobeno v roce 1967, pod kapotou mělo atmosférický dvanáctiválec o objemu čtyř litrů a produkovalo 320 koní. Kousek, který McCartney koupil v roce 1968 má najeto 45 000 mil. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Druhým kouskem je neméně zajímavé Ferrari Dino. Dvoumístný supersport, který je z roku 1974, vlastnil rocková legenda kapely Pink Floyd Nick Mason. Ten je známým sběratelem legendárních vozů, ale také velkým nadšencem do motorsportu. Z všech celebrit na světě má asi nejlepší automobilovou sbírku. Jeho Ferrari Dino je jedno z 21 kusů z pravostranným řízením, většími podběhy a speciálními litými koly. Najeto má 52 000 mil, pod kapotou dvoulitrový šestiválec a nechybí ani certifikát originality přímo do Ferrari. Předpokládaný odhad ceny, za kterou se vydraží je 11 až 12 000 000 Kč. 

Foto: Archiv Garáž.cz

O pár milionů méně vám bude stačit na třetí legendu, která se v aukci objeví. Je to novější supersport ze začátku devadesátých let. Přesněji jde o Lamborghini Diablo, které bylo vyrobeno v roce 1991 a jeho majitelem byl Sir Rod Stewart. Jde o první Diablo, které bylo prodáno s pravostranným řízením, na tachometru má 27 000 mil a po známé celebritě ho měli ještě další tři majitelé. Dalo by se říct, že Lamborghini Diablo na rozdíl od předchozích dvou bude za pár korun, ale aukční síň počítá, že se vydraží za zhruba 4 000 000 Kč. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A to nejsou jediná zajímavá auta, která se v polovině března budou nabízet. Z více než osmdesátky aut jsme našli zhruba desítku, která by stála za hřích a ne všechny jsou za miliony. Zaujalo nás například BMW M5 generace E39, na které bude stačit něco více než 500 tisíc Kč, Lancia Fulvia Rally za nějaký 230 000 Kč nebo velmi pěkný Datsun 240 Z. Nicméně je potřeba počítat s tím, že v aukcích jsou většinou ceny vyšší než na běžném trhu. Takže tohle jsou spíše zajímavosti, ale reálné koupě musíte hledat někde jinde.

Reklama

Načítám