Hlavní obsah

Nová značka Cupra se představuje s Atecou o výkonu 300 koní!

Foto: Archiv Garáž.cz

To, o čem se hovořilo již dlouho je tady. První sériový model nové sportovní značky Seatu se právě představuje. Přivítejte Cupra Ateca, třísetkoňové SUV vyráběné v Česku, které chce být praktičtější alternativou hothatchů.

Článek

Móda ostrých SUV postupně přichází i mezi mainstreamové výrobce. V tomto případě se však zároveň s posílenou Atecou oficiálně představuje i zbrusu nová značka. Sportovní odnož Seatu se jmenuje Cupra, což ostatně není nové jméno, ale nyní je z Cupry automobilka, takže má svůj vlastní znak a nepoužívá označení Seat.

Na první pohled je však jasné, že tohle je ta v česku vyráběná Ateca, jen s agresivnějším bodykitem a pořádnou silou. Pod kapotou je totiž dvoulitr známý z Leonu Cupra, tedy třísetkoňová varianta, která je navíc spojená s novou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Díky tomu dokáže auto sprintovat na stovku za pouhých 5,4 sekundy, magické hranice 250 km/h však nedosáhne. Maximálka je 245 km/h.

Foto: Archiv Garáž.cz

Podvozek je adaptivní a vybírat můžete z několika jízdních režimů včetně Individual, Snow, Offroad či Cupra. Jak můžete vidět, auto má svůj vlastní nový znak pro zvýraznění identity značky. Podobně už jsme viděli menší Cupru Ibiza, ale ta je nejspíše pouze designovým cvičením - uvedení do sériové výroby není potvrzeno a spíše s ním nemáme počítat. Vznikne pak také ostrý Karoq RS? To teprve uvidíme.

Reklama

Načítám