Hlavní obsah

Hyundai Santa Fe: Konkurence Škody Kodiaq přijíždí v novém

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle jsou první fotografie nového korejského SUV, Hyundai Santa Fe. Čtvrtá generace populárního modelu se představí na březnovém autosalonu v Ženevě a přijíždí s výrazným designem.

Článek

Výrazná příď po vzoru modelu Kona, mraky vnitřního prostoru až pro 7 cestujících a prvotřídní výbava. Tak se dá charakterizovat novinka Hyundaie, SUV Santa Fe čtvrté generace. To je mimo jiné vážný konkurent české Škody Kodiaq.

Foto: Archiv Garáž.cz

Z hlediska designu si udělejte obrázek sami z fotografií přiložených k článku, techniku však zatím známe pouze pro korejský model, byť ta by mohla být podobná jako v Evropě. Očekávejte tedy turbodiesely o objemu 2.0 a 2.2 litrů, ke kterým se připojí ještě dvoulitrový benzinový čtyřválec. Poháněna budou všechna čtyři kola skrze osmistupňovou automatickou převodovku, byť v základní variantě se může objevit i předokolka s manuálem.

Uvnitř očekávejte větší posun k luxusu, stejně jako velmi bohatou výbavu a prostornost. Přístroje jsou nejspíše digitální, samozřejmě nechybí ani velký displej infotainmentu. Samozřejmostí je celá řada bezpečnostních asistentů. Více se dozvíme přímo na autosalonu, kde nebudeme chybět.

Reklama

Načítám