Hlavní obsah

Německá policie posiluje flotilu Mercedesů, má i SUV hybrid

Foto: Archiv Garáž.cz

Mercedes je již tradiční dodavatel policejních vozidel v sousedním Německu, není tedy divu, že když přišlo na řadu další posílení flotily, zvolili tamní policisté opět vozy této značky. Včetně pick-upu a hybridního SUV.

Článek

Tohle jsou nové policejní vozy pro sousední Německo. Uvidíte mezi nimi naprostou klasiku, což je éčkový Mercedes s dvoulitrovým turbodieselem. Tohle auto má plno bezpečnostní techniky, asi aby ani při ostrých jízdách nehrozila nehoda tak často. Dále vidíte tradiční dodávku Vito, opět se čtyřválcovým dieselem. Nejzajímavější jsou však další dva modely.

V prvé řadě němečtí policisté dostali pick-up, tedy Mercedes třídy X s pohonem všech kol. Ten bude sloužit na horách a pro terénní jízdy. Policejní barvy na pick-upu vypadají poměrně cool, co říkáte?

Foto: Archiv Garáž.cz

Zajímavé je však SUV, konkrétně Mercedes GLC 350e 4Matic. Tohle auto umí jezdit čistě na elektřinu, a to až 34 km do rychlosti 135 km/h, jedná se totiž o hybrid. Základem je přeplňovaný dvoulitr s 211 koňmi, který je podporován elektromotorem o výkonu 115 k. Převodovka je sedmistupňová automatická a vůz jede až 235 km/h.

Reklama

Načítám