Hlavní obsah

Hledači kovů nalezli historickou Škoda 420 Popular!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Zajímavá věc se stala v Nizozemí. Tamní hledači kovů nalezli historický volant a následně i celou řadu dalších dílů a částí vozu. Zjistili, že jde o Škodu 420 Popular a vyhledali dokonce původního majitele! Vůz, či spíše jeho zbytky, bude vystaven v muzeu.

Článek

Unikátní nález byl objeven v Nizozemí, v Terschellingu, což je ostrov na severu země. Skupina hledačů kovu našla pomocí detektoru historický volant. Začali tedy oblast prozkoumávat více a objevili další části automobilu. Brzy tak měli kapotu, blatníky, masku, dveře a dokonce i motor či registrační značky. Navíc se objevily plakety, podle kterých šlo snadno určit, že jde o vůz Škoda 420 Popular, tedy meziválečný model. A dokonce byl vypátrán i původní majitel - Roelof Beetsma.

Foto: Archiv Garáž.cz

Hledači tedy vyzvedli všechny části vozu ze země a zkontaktovali rodinu původního majitele. Od nich se dozvěděli, že Roelof umřel jen před 3 lety, protože se dožil věku přes 100 let! Rodina se chtěla na vůz přijet podívat, protože byli z nálezu nadšeni. Vůz je nyní uložen v bunkru muzea Tiger Schelling, kde bude následně i vystaven. Vy se nyní můžete podívat na unikátní fotografie, které zachycují nález. Na dvou historických snímcích je dokonce vidět automobil v původním stavu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zdroj: bodemvondsten-terschelling.webnode.nl

Reklama