Hlavní obsah

Na prodej je tento fantastický Dodge Charger!

Foto: Archiv Garáž.cz

Má obrovský osmiválec, zadní pneumatiky usmaží v sekundě a jeho stav je fantastický. K tomu všemu jej však vlastnily dvě velké hvězdy hudby a kinematografie. Tento Dodge Charger je vážně unikátní kousek!

Článek

Najít Dodge Charger z roku 1969 v takto dobrém stavu, to už je kumšt. Jen se na něj podívejte - interiér je naprosto netknutý, stejně jako zevnějšek auta. Ještě zajímavější na tomto kusu však je jeho historie. Vlastnily jej totiž hvězdy hollywoodu a světa hudby.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jak dar od své první ženy Demi Moore jej totiž dostal Bruce Willis. Od něj auto v roce 2008 koupil a do Británie přivezl zpěvák Jay Kay. Nejedná se přitom o obyčejný vůz, ale o specifikaci Bullitt, která je stejná jako auto, které si zahrálo důležitou roli ve filmu Bullittův případ. Tím to ovšem nekončí. Jay Kay dal totiž do vozu 25.000 liber, aby bylo perfektní, takže teď mnohem lépe jede i zatáčí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou je 8,2 litrový osmiválec, který roztáčí zadní kola skrze třístupňovou automatickou převodovku. To znamená, že zadní pneumatiky půjde usmažit kdykoliv a kdekoliv. Navíc tohle auto míří do aukce, takže nyní může být vaše. Jeho cena je však odhadována na 50 až 60 tisíc liber, tedy v přepočtu asi 1,5 až 1,7 milionu korun plus poplatky.

Reklama

Načítám