Hlavní obsah

Mercedes třídy A jako luxusní Maybach? Nevypadá vůbec zle!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novodobé historii neznáme mnoho modelů Maybachu. Na přelomu milénia vznilky modely 57 a 62, nyní jsou jako Maybach označovány některé luxusní verze Mercedesů. Jak by to však vypadalo, kdyby Maybach byl rovněž hatchback třídy A?

Článek

Nový Mercedes třídy A se představil teprve nedávno a již jsme se mu věnovali v několika článcích. Tohle auto rozhodně vypadá zajímavě a má jeden z nejluxusnějších interiérů ve třídě. Není tedy divu, že některé lidi napadlo, jak by asi takovéto auto vypadalo jakožto luxusní varianta Maybach. V současné době jsou Maybachy jen ty nejluxusnější varianty Mercedesu, a to prodloužená třída S, limitovaný dvanáctiválcový kabriolet S650 a mastodontní landaulet, offroad G650. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Člověk jménem Aksyonov Nikita nyní udělal počítačový návrh, kde je Mercedes-Maybach třídy A zhmotněn. A posuďte sami, zda mu luxusní styling sedí. Auto nechybí bohaté chromování včetně masivní masky chladiče a bočních lišt. Výrazně se třpytí i přední nárazník a všude nechybí decentní nápisy Maybach. Dominantní jsou také veliká kola s centrální maticí. Na zádi nechybí čtveřice koncovek výfuku v AMG stylingu. Popravdě, nám se to docela líbí. Jasně, je to opulentní, ale takový Maybach být má. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Se sériovou výrobou se však pochopitelě nepočítá, byť možná by si takovéto auto svou klientelu našlo.

Reklama

Načítám