Hlavní obsah

Ford vs. Ferrari: Ikonický souboj v Le Mans se chystá do kin

Foto: Archiv Garáž.cz

Ikonickou bitvu slavných automobilek na čtyřiadvacetihodinovce z roku 1966 si moc dobře pamatujeme všichni, protože ji chlapci z modrého oválu omílají stále dokola. A není divu, protože je čím se chlubit. I proto už Hollywood chystá velkolepou adaptaci.

Článek

Ne, nebudeme vám slavné vítězství připomínat, ale jednoznačně můžeme potvrdit, že za ním stojí velké odhodlání a velký příběh, který si rádi znovu a znovu poslechneme. Kdo má radši jiné formy, tomu lze doporučit báječnou knížku Go Like Hell od A.J. Baimeho, je to opravdu čtení bez dechu od začátku do konce. Pokud byste si raději počkali na film (třeba proto, že knížka v češtině nikdy nevyšla), dočkáte se snad už napřesrok. Bude samozřejmě pojatý z úhlu amerického Fordu, který se s dominující a velkohubou italskou automobilkou na Le Mans chtěl poměřit a ukázat jí záda. A tady do hry vstupuje slavný Carroll Shelby a závodník Ken Miles. Společnými silami se jim povedlo něco neuvěřitelného, pomoci na svět ikonickému Fordu GT40. Závod samotný byl ale plný zvratů až do samotného konce... a dokonce ještě dál, ale to už bychom skutečně prozrazovali moc.

Foto: Archiv Garáž.cz

Hollywoodská adaptace přichází se zpožděním, mnohem víc by jí slušela premiéra před dvěma lety u příležitosti 50. výročí, tak jako to stihnul dokument Adama Carolly The 24 Hour War. Přesto lze očekávat, že v regulérním vysokorozpočtovém balení film zacílí na větší davy a slavný příběh konečně získá odpovídající publikum z řad laické veřejnosti. Pomůže tomu i režisér James Mangold, který stojí za loňskou komiksovkou Logan, jež se dočkala nebývalého kritického ohlasu. Právě jeho účast by mohla přilákat zajímavé herce - zatím se spekuluje třeba o Christianu Baleovi a Mattu Damonovi. Tak si držme palce. Pokud by se z toho povedlo vykřesat něco na způsob Rivalů, byl by to pro všechny petrolheady zas jednou důvod vyrazit do kina.

Reklama

Načítám