Hlavní obsah

Drag race: dokáže rodinné SUV porazit supersport?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další oblíbený souboj ve sprintu je tady. Tentokrát se vedle sebe postavilo velké rodinné SUV a supersport z britských ostrovů. Dokáže Jeep Grand Cherokee porazit McLaren 570 S? Podívejte se na video.

Článek

Normálně by to byl nesmysl, ale když zvolíte americké rodinné SUV, tak se souboje se supersportovním autem nemusíte bát. Jeep Grand Cherokee totiž může mít pod kapotou oprvdu velký a výkonný agregát. Vlastně je to motor, který pochází z modelu Challenger Hellcat. Už asi tušíte jaký výkon se v tomto motoru ukrývá. Přesně tak, tento Grand Cherokee má 707 koní, které posílá na všechna kola.

Ani supersport z Anglie ale nestrádá. McLaren 570 S je v tuto chvíli tím nejcivilnějším, i přesto jeho dvakrát přeplňovaný osmiválec má 570 koní a 600 Nm. Na stovce je za 3,1 sekundy, ale největší rozdíl je v hmotnosti obou vozů. Nicméně v začátku sprintu měl Grand Cherokee navrch. Přeci jen pohon všech kol udělá hodně, McLaren je pouze zadokolka. Po zhruba sto metrech si ale supersport vzal svoji pozici zpátky a celý sprint jednoznačně vyhrál.

Reklama

Načítám