Hlavní obsah

Jak to vypadá s nástupcem Nissanu 370Z?

Foto: Archiv Garáž.cz

Fanoušci marně čekají na nové sportovní kupé "Z" od Nissanu, zatím se objevila pouze faceliftovaná varianta současného 370Z. Nedávno se objevila informace, že Zetka možná skončí úplně. Jak je to však doopravdy?

Článek

Pokud jste fanoušky sportovních kupé Nissanu, máme pro vás nejspíše dobré zprávy. Nedávno se sice říkalo, že model 370Z nástupce nedostane a dost možná tak žádná další Zetka nevzniknou, s největší pravděpodobností to však není pravda. Nyní se totiž v rozhovoru pro Autoguide rozpovídal viceprezident produktového plánování Nissanu Michael Bunce. 

Ten doslova řekl, že se značka nechce vzdát tohoto označení vozů a rozhodně je to něco, s čím počítají a právě na tom pracují. Jinými slovy to znamená, že ve vývoji je nové sportovní kupé, které by mělo současné několikrát faceliftované 370Z nahradit. Tedy doufáme, že se nestane to, co v případě Mitsubishi Eclipse, kde tento slavný název podědilo obyčejné SUV.

Současné 370Z už má na krku mnoho let, proto se není čemu divit, že se v roce 2017 špatně prodávalo dokonce i ve Spojených státech. Majitelů si našlo pouze 4614 kusů. Mimochodem u nás se snaží automobilka prodeje tohoto modelu podpořit velmi nízkou cenou, která nyní začíná na 860.000 Kč. Příští rok bude 370Z slavit deset let na trhu. Doufáme tedy, že nástupce bude stát za to.

Reklama

Načítám