Hlavní obsah

Škoda Kamiq - nové ošklivé SUV od škodovky za cenu Dustera!

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka Škoda představila další SUV, které se bude vyrábět v Číně a bude určeno pouze pro čínský trh. Kamiq, jak se nový model jmenuje, bude stát někde mezi Karoqem a Kodiaqem a zákazníci za něho zaplatí něco málo přes 260 000 Kč.

Článek

Číná je specifickým trhem, na to už jsme si zvykli, a tak je potřeba upravovat design evropských aut. Dokazuje to také domácí automobilka Škoda, která se chystá představit nové SUV s názvem Kamiq. Vycházet bude právě z evropského Karoqu, ale dostane několik centimetrů navíc a odlišný design, který se vážně nepovedl.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jiný kraj jiný mrav a zároveň také jiný vkus, dalo by se říct. Kamiq je totiž takovou splácaninou Karoqu a Kodiaqu dohormady. Při pohledu z boku působí hodně velkým dojmem, skoro jakoby vycházel z většího Kodiaqu. Přitom má o 5 centimetrů víc na délku a o 4 centimetry více na výšku než kompaktní Karoq. Nejošklvější je Kamiq zepředu, kde má zvláštně zakřivené světlomety tak, aby kopírovaly tvar masky chladiče. Část u blatníků je podobná těm z Karoqu, zbytek světla už si žije vlastním životem. Kamiq také postrádá druhé hranaté světlo, které má Karoq ve spodní části nárazníku.

Foto: Archiv Garáž.cz

Stejně podivně je tvarovaná spodní černá plastová výplň nárazníku, kdy se u mlhovek zvedá zvláštně nahoru. Naopak zadní část tak špatná není. Škoda Kamiq má být levným SUV, což dokazuje také cena, která v přepočtu lehce překračuje 250 000 Kč, a to je hodně dobrá nabídka. Kamiq má vlastně jen dvě výbavové varianty z pohledu vzhledu, ta lepší má větší kola, hágusy na střeše a střešní okno. Škodovka počítá, že se pod kapotou objeví motor 1,5 TSI s výkonem 150 koní. Oficiálně se představí v dubnu na autosalónu v Pekingu a na trh by měl přijít v polovině roku.

Reklama

Načítám