Hlavní obsah

Kia Forte alias nový americký Ceed je lepší než Lamborghini!

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka Kia představila nový model Forte, který je americkou verzí evropského Ceedu. Ten se představí letos na autosalónu v Ženevě. Americké zastoupení automobilky se rozhodlo ukázat, že sedan Forte je lepší, než supersport Lamborghini Aventador.

Článek

Kia Forte ukazuje pokračování dalšího zatraktivnění designu korejské automobilky a my se na novou generaci Ceedu těšíme. Přijde dva měsíce po americké verzi, veřejnosti se poprvé představí na autosalónu v Ženevě. Bude samozřejmě umírněnější, než původní koncept Proceed Concept, ale i tak vypadá zase o trochu lépe, než v předchozí generaci. 

Ale teď zpět k videu, které se objevilo na internetu. Americká Kia zde na okruhu srovnává model Forte se supersportovním Lamborghini Aventador. Jasně, pro automobilové nadšence je to neskutečná kravina, ale z pohledu amerického zákazníka má Kia Forte hned v několika oblastech navrch. 

Tak třeba dveře a samotné nastupování a vystupování. Aventador má vyklápěcí dveře směrem vzhůru a jen těžko se z něho dostává. Forte nabídne hned čtveřici standardně se otvírajících dveří a posuvnou sedačku v deseti směrech. Obrovský rozdíl je také v objemu zavazadlového prostoru. Nakonec Kia uznává, že Aventador je rychlejší a jízdně schopnější, ale vzhledem k rychlostním limitům v Americe, jeho schopnosti, kromě okruhu, nikde nevyužijete, takže je vlastně Forte ve všech směrech lepší. Jestli už teď rudnete a ťukáte si na čelo tak počkejte, samozřejmě je tohle od Kie jedna velká nadsázka. 

Reklama

Načítám