Hlavní obsah

Teréňák od Ferrari má vypadat a jezdit jako běžné Ferrari

Foto: Archiv Garáž.cz

Porsche, Lamborghini, Rolls Royce a teď už i Ferrari. Mor vozů kategorie SUV zasáhl všechny značky, italského výrobce nejžádanějších supersportů nevyjímaje. V následujících letech se totiž dočkáme SUV také od něj.

Článek

Vyšší prodeje a vyšší zisky, to jsou dva důvody, proč se všechny automobilky vrhají do výroby modelů kategorie SUV. Jak je zvykem, tak s tím nejdříve začali přicházet výrobci běžných aut a postupně se zájem o kategorii pseudoterénních vozů rozšířil také na výrobce sportovních a supersportovních aut. Jako první s tím přišlo Porsche, které mluví o tom, že jejich Cayenne zachránil výrobu milované 911 a jejich ostrých verzí. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Po něm přišlo Maserati, v loňském roce ukázalo své první SUV také Lamborghini a chystají se na něj také v Rolls Royce. Do roku 2020 by pak měl přijít model s vyšší světlou výškou a schopností překonávat terén od Ferrari. Šéf značky a koncernu Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne prohlásil, že jejich SUV bude vypadat i jezdit jako klasické Ferrari. Nevíme, jak toho chce dosáhnout, ale nezbývá nám, než si na jejich výsledek počkat. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Už se objevilo několik počítačových renderů a tajných fotek, na kterých je vidět, že lehce přizvednuté Ferrari vychází z modelu FF, potažmo GTC4 Lusso, na jehož základech má být postaveno. Interní označení má zatím FX16 a jeho cena by se měla pohybovat okolo 300 000 euro. Přesné datum uvedení není známo, ale Marchionne ohlásil, že na konci letošního roku by mělo být Ferrari kompletně bez dluhů a tohle auto je v následujícím pětiletém plánu. V Číně chce Ferrari ročně prodat na 2 000 kusů modelu kategorie SUV. 

Zdroj: Motor1.com, xtomi design

Reklama

Načítám