Hlavní obsah

Giulia a Stelvio zachraňují Alfu. Produkce stoupla o 62%!

Foto: Archiv Garáž.cz

Italská automobilka Alfa Romeo poslední roky spíše skomírala co se týče množství vyrobených vozů. Její čísla se pomaličku blížila k malosériovým výrobcům. Až teprve nový směr a modely Giulia či Stelvio výrobu nakoply.

Článek

Je vidět, že plán Sergia Marchionneho na oživení automobilky Alfa Romeo se částečně podařilo. Nová modelová ofenzíva je atraktivní, ale nejen to. Auto jsou dobře udělaná a také na silnici velmi dobře fungují. Všechno to rozjel image maker 4C. Od něj se neočekávaly velké prodeje, ale spíše vylepšení obrázku automobilky Alfa Romeo. To se také povedlo. Hned na to se objevila nová Giulia a tohle byla trefa do černého. 

Na pohled krásné auto, technicky dobré a z pohledu jízdního přináší atmosféru dobrých řidičských aut z devadesátých let. Prostě řídit Giulii vás bude bavit. Jasně, ještě chvíli bude trvat, než ji všichni vezmou v potaz, ale od Alfy vynikající počin. To platí také pro Stelvio, které je takovou větší a vyšší Giulií se stejnou technikou. Nejlepší je samozřejmě verze Quadrifoglio. 

A díky těmto dvěma vozům se výroba v roce 2017 zvedla o 62%, v kusech to dělá o 57 605 vyrobených vozů více. To je krásné číslo a Alfa Romeo se konečně dostala přes sto tisíc vyrobených aut na výsledné číslo 150 722 kusů. Na začátku jsme mluvil, že plán byl splněn částečně, protože šéf automobilky počítal s číslem 170 000 vyrobených kusů. Nicméně nyní chce Marchionne ještě více. V prodejích by mělo pomoct velké SUV, které přijde v letošním roce na trh, nová generace hatchbacku Giulietta, čerpající inspiraci z Giulie, další dva modely a také sponzoring stáje formule 1 Sauber. Alfa Romeo chce být úspěšná také na trzích v Asii, které by ji mohly přinést větší poptávku a tím pádem vyšší výrobní čísla ve třech továrnách. 

Reklama

Načítám