Hlavní obsah

Exkluzivních kabrioletů Mercedes-Maybach vzniklo jen 300

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle auto bylo okamžitě rozprodáno do soukromých sbírek. Ačkoliv vypadá téměř jako standardní Mercedes S kabrio, ve skutečnosti se jedná o limitovaný Maybach S 650 kabriolet s astronomickou cenovkou.

Článek

Po těchto autech se jen zaprášilo, pro mnohé země nebyly dostupné vůbec. Nejluxusnější kabriolet od Mercedesu nesl jméno Maybach a měl cenovku 8 milionů korun. Pod kapotou se objevil motor z verze S65 AMG, tedy vrcholný přeplňovaný dvanáctiválec se silou, která by utáhla vlak. Mercedes-Maybachů S650 cabriolet, jak se tohle auto jmenuje celým názvem, se vyrobilo jen 300 kusů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Přesto můžete u jednoho dealera najít hned dva kusy k prodeji. To se ovšem může stát jen v jediné zemi na světě. V zemi, kde ropa tryskající ze země nabízí neomezené možnosti. Ano, tyto Maybachy stojí v Dubaji, u dealera zvaného Deals od wheels. Červený kus je kombinován s tmavě hnědým koženým interiérem, černý vůz zase nabízí červený vnitřek. Oba kusy jsou úplně nové, zcela nejeté.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nečekejte však, že cena bude nízká. Každý vůz stojí 1,7 milionů emirátských dirhamů, což v přepočtu dělá téměř 10 milionů korun. Za exkluzivitu se holt platí a dnešní doba takovým autům přeje.

Reklama

Načítám