Hlavní obsah

Americký elektromobil řídí 92letá babička, doma má Moskvič!

Elektromobily jsou moderní technologií, která by měla cílit především na mladší řidiče. Jenže elektromobil od Tesly si zamilovala také 92letá babička z Estonska, která dostala možnost ho řídit.

Článek

Jmenuje se Roosi, žije ve městě Tallinn a stále řídí svůj 43 let starý Moskvič. Jedna estonská babička si před nedávnem prodloužila řidičský průkaz, který ji bude platit až do roku 2024, tedy zřejmě do doby, kdy už tady nebude. Teď dostala od svého vnuka možnost řídit elektromobil. A nejen to, poprvé v životě řídila auto, které mělo automatickou převodovku. Tedy pouze dva pedály. Chápete to? Miniaturní babička byla z elektromobilu nadšená. 

Video nejdříve ukazuje, jak nadšená řidička kontroluje olej u svého Moskviče. Pak nasedá do Tesly X na sedadlo spolujezdce a její vnuk ji předvádí, jak nový moderní vůz funguje. Už na místě spolujezdce se jí hodně líbí a v průběhu jízdy dostává nabídku, aby se na chvilku posadila za volant. Na parkovišti tak přesedá na místo řidiče a po krátké instruktáži vyráží na dálnici.

Foto: Archiv Garáž.cz

Překvapivě všechno zvládá bez problémů a na chviličku si dokonce vyzkouší také autopilota. Nicméně je vidět, že se bojí sundat ruce z volantu. Na chvilku je přesto zvedne a je nadšená z toho, co všechno auto zvládne. Z auta je nadšená a sama řekne, že by si ho klidně koupila. 

Reklama

Načítám