Hlavní obsah

Úchvatný Lexus LC dostane ostrou verzi F s 630 koňmi!

Foto: Archiv Garáž.cz

Již nyní je Lexus LC překvapivě dobrým řidičským autem. Ostatně není se čemu divit, kromě hybridu je v nabídce také fantastický atmosférický osmiválec s úžasným zvukem. Jenže to není vše, má přijít ještě ostřejší a rychlejší varianta!

Článek

Není tomu tak dávno, co jsme proháněli obě verze nového Lexusu LC, tedy šestiválcový hybrid a osmiválec. Oba motory jsou atmosférické a obě verze mají něco do sebe, byť my bychom asi vždy volili raději osmiválec, zejména když stojí stejně jako šestiválec. Každopádně tohle auto nás nadchlo, což můžete vidět i na krátkém videu zde.

Nyní se ale šíří zvěsti, že to není všechno, má totiž přijít i opravdu ostrá varianta F. A vězte, že již nyní není LC žádným vyměklým dědkovským autem, takže ještě silnější verze by mohla být fantastická. V Japonsku už mají jasno - pod kapotou bude nový dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec, který tak bude přímo konkurovat jednotkám od Audi, BMW a Mercedesu. Původně se hovořilo o zhruba 600 koních, jenže podle člověka z Lexusu by to mělo být více - asi 630!

Auto bude nadále snižovat svou hmotnost, použije se ještě více karbonovo-plastových dílů. Neočekávejte však žádný hmotnostní zázrak, pořád to bude ke dvěma tunám. Cenově by auto mělo být někde na úrovni Mercedesu AMG GT, což ostatně může být charakterově podobný vůz. Každopádně my jsme rádi, že ostřejší varianta Lexusu LC vznikne!

Reklama

Načítám