Hlavní obsah

Sportovní Fabia je tady! Škodovka představila edici R5 WRC

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jediná čtyřválcová Fabia v současné nabídce, navíc v limitované edici oslavující úspěchy v motorsportu, kde varianta R5 dominuje domácím i světovým tratím. Pojďme se na auto podívat detailněji.

Článek

Čtyřválce z nabídky Škody Fabia po nahrazení jednotky 1.2 TSI novým litrem TSI vymizely. Ovšem jen na chvíli, nyní se totiž vrací alespoň pro tuto limitovanou edici R5 WRC. Ta má totiž pod kapotou čtrnáctistovku se 125 koňmi, což je motor dobře známý z Rapidu. Tam je spojen výhradně s dvouspojkovou převodovkou DSG a nejinak je tomu i v případě Fabie.

Foto: Archiv Garáž.cz

Těchto vozů se vyrobí pouze 1300 kusů pro 21 zemí, v Česku tedy bude maximálně pár set exemplářů. Prodej pak začne od února 2018. U vozu přitom nejde jen o silnější motor. Dostane rovněž sportovnější podvozek - nižší a tužší - jiný výfuk či sedmnáctipalcová kola ve třech barvách. Uvnitř najdete sportovní volant či jiná sedadla. Vzhled vozu vychází z edice Monte Carlo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Co se týče dynamických parametrů, očekávejte zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině za 8,8 sekund a maximálka 203 km/h.

Kromě výrazných prvků s odkazem na svět motorsportu se nová speciální edice vyznačuje také rozšířenou standardní výbavou, jejíž součástí jsou vyhřívaná přední sedadla, zadní parkovací kamera, navigační systém Amundsen, automatická klimatizace Climatronic, bezklíčkové odemykání, zamykání a startování KESSY, signalizace vzdálenosti při parkování vzadu, elektrické ovládání oken vpředu a vzadu, adaptivní tempomat Adaptive Cruise Control, stejně jako světelný a dešťový senzor.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám