Hlavní obsah

Ford má problémy s motorem Focusu RS, pracuje na nápravě

Foto: Archiv Garáž.cz

Již brzy se s námi třetí generace Fordu Focus RS rozloučí, výroba ostré čtyřkolky totiž pomalu ale jistě končí. Vzpomínat na tento Focus RS budeme v dobrém, přesto se však objevil během jeho života malý škraloup, a tím je chronický problém motorů.

Článek

Ford Focus RS třetí generace je skvělé řidičské auto, ostrá čtyřkolka, která umí krásně pohazovat zádí a celkově je naladěna tak, aby řidiče bavila. I v našem srovnávacím testu tohle auto bojovalo se zavedenou konkurencí a vedlo si skvěle. Jenže postupem času se zjistilo, a zná to opravdu velká část majitelů, že motor nejen nemá udávaný výkon 350 koní, ale ještě toho moc nevydrží. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Na vině je vadné těsnění hlavy a slabší šrouby. Přes těsnění tak prosakuje chladicí kapalina do motoru. Z výfuku se pak bíle kouří a motor neběží správně. Pokud váš Focus RS vykazuje podobné symptomy, neváhejte a navštivte svého dealera Fordu, kde vám vše opraví v rámci záruky. Existují však rovněž úpravci těchto vozů, kteří mají pro podobné problémy vlastní kit s lepším těsněním i šrouby. 

Videotest: Ford Escort RS Cosworth - rallyová legenda!

Ford mezitím pracuje na definitivním řešení problému, který by se u takovéhoto vozu vyskytovat neměl. Nejde však o nic tragického, přesto neplánovaná delší návštěva servisu nemusí potěšit.

Reklama

Načítám