Hlavní obsah

Interiér nového Golfu bude kompletně digitální a dotykový

Foto: Archiv Garáž.cz

Zhruba za dva roky by měla na trh přijít nová generace Volkswagenu Golf s pořadovým číslem 8. Jeho přístrojový panel bude revoluční. Přihlásíte se k němu telefonem a bude celý digitálním a dotykový.

Článek

Doba digitálních displejů postupně nastupuje do automobilového průmyslu. V autech se jich objevuje stále více a nejvíc jich má v tuto chvíli Range Rover Velar nebo luxusní Audi A8. Se zcela revolučním pojetím přístrojového panelu má přijít také Volkswagen v nové generaci modelu Golf. Půjde už o jeho osmou generaci a z přístrojové desky zřejmě zmízí veškerá tlačítka.

Foto: Archiv Garáž.cz

V letošním roce Volkswagen na veletrhu CES v Las Vegas ukázal nový digitální kokpit budoucnosti. Spekulace z automobilové oblasti mluví o tom, že přesně takhle by měl vypadat interiér nadcházející generace Golfu. A nevypadá to vůbec špatně. Tvar přístrojové desky je víceméně podobný, ale změnilo se uspořádání ovladačů a displejů. Na přístrojové desce už nenajdeme žádná tlačítka. Vše se bude ovládat přes různé velké dotykové displeje. I klimatizace má svůj vlastní malý dotykáč, na kterým si plynulým pohybem prstu nastavíte teplotu i intenzitu foukání vzduchu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nebudou chybět dva velké dominantní displeje. Jeden informační, který bude před řidičiem a druhý na středu přístrojové desky. Skrze něj se bude moci řidič k autu přihlásti pomocí chytrého telefonu, díky čemuž se do vozu nahraje jeho vlastní profil. Vypadá to hodně dobře, navíc se získá více místa pro nohy, protože odpadne spodní část středového panelu. Jeden další displej pak zřejmě bude před spolujezdcem.

Zdroj: Autobild.de

Reklama

Načítám