Hlavní obsah

Padl rekord okruhu Tsukuba, rekordmanem je Nissan Silvia!

Foto: Archiv Garáž.cz

Každý, kdo někdy hrál hru Gran Turismo nebo sledoval fantastický pořad Best Motoring, musí Tsukubu znát. Tento nevelký, ale půvabný okruh v Japonsku, se stal již kultem a nyní na něm padl rekordní čas!

Článek

Okruh Tsukuba, ležící nedaleko stejnojmenného japonského města, má pouze dva kilometry na délku, přesto je pro mnohé lidi legendární. Znají jej totiž z fantastického automobilového pořadu Best Motoring, stejně jako z hry Gran Turismo. A taky se zde často jezdí různé amatérské závody či time attacky. Ostatně celá trať vznikla v roce 1970 proto, aby přitáhla k motorsportu mladé lidi.

Šampionem je zde jistý Suzuki Under, japonský závodník a majitel auta, které vypadá zlověstně a přehnaně. Je to černý Nissan Silvia s extrémním bodykitem, což ale rozhodně není jen showcar. Naopak, tahle věc zde drží traťový rekord, který byl nyní vylepšen. Vy se na tuto zběsilou jízdu můžete podívat. Výsledkem je čas 50.750, tedy více než dva kilometry zvládl Under za mrzkých 50 sekund. Fantastické je, jak si auto dokáže poradit s masivním výkonem plynoucím z upraveného přeplňovaného čtyřválce SR20VET, tedy z podobného motoru, jako má Silvia i v sérii.

Reklama

Načítám