Hlavní obsah

Lotus chce porazit Ferrari a Porsche. Pomůže mu v tom SUV!

Foto: Archiv Garáž.cz

Taky se divíte? Lotus chytá znovu pořádný dech a pod novým čínským majitelem sází jeden model za druhým. Teď přijde na řadu dlouho očekávané SUV, které se na trhu objeví v roce 2020.

Článek

Několik informací ohledně nového SUV už prosáklo, hlavně se ale na internet dostaly fotky z patentového úřadu, na kterých je vidět jak bude nové SUV od Lotusu vypadat. Přední část vypadá jako auta od Jaguaru, zadní zase jako typické Ferrari. Celkově však nový model od Lotusu připomíná spíše kupé SUV, než klasické SUV. Tím jasně vysílá signál, že by chtěl konkurovat těm sportovnějším variantám víceúčelových vozů. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Co se týče techniky, tak největším highlightem by se měla stát nízká hmotnost. SUV od Lotusu by totiž mělo být nejlehčím na trhu, což se pozitivně odrazí na celkové ovladatelnosti a jízdním chování. Zatím nejsou známy bližší detaily vozu, ale je jasné, že Lotus může využívat motory od Volva, protože nové SUV bude stát na stejné platformě jako modely této švédské automobilky. My ale doufáme, že Lotus použije své motory upravené od Toyoty, tedy čtyřválec 1,8 přeplňovaný kompresorem a stejně tak přeplňovaný šestiválec. Přesně to, co používá ve svých současných modelech. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Nicméně, podle prohlášení společnosti Geely, která vlastní Volvo i Lotus, přidají i něco dalšího a výkonnějšího. Geely chce, aby Lotus v budoucnu soupeřil s automobilkami Ferrari a Porsche. Takže kromě větších motorů by se na trhu měly ukázat i o něco větší sportovní modely. 

Reklama

Načítám